1 Zeef de bloem in een kom en voeg 3 eetlepels suiker toe. Snijd de boter hierin met twee messen en kneed de stukjes boter met de vingertoppen tot kruimels. Meng water en citroensap toe en kneed er dan snel een soepel deeg van. Laat het deeg, verpakt in plastic folie, 30 minuten rusten. Vet de vormpjes in. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een lap van circa 3 mm dikte. Snijd hieruit 8 rondjes met een doorsnee van 9 cm en bekleed hiermee de quichevormpjes. Leg in elk een stukje bakpapier en verzwaar dit met bakknikkers of droge bonen (blinde vulling). Bak de vormpjes, met de blinde vulling erin, 10 minuten. Verwijder dan de vulling en bak de taartjes nog 10 minuten, zodat ze mooi bruin kleuren. Laat ze afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een trommel.
2 Boen de citroen schoon onder warm water en schil hem zonder het wit met een dunschiller. Snijd de schil in dunne reepjes. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Snijd de muntblaadjes in reepjes. Meng aardbeien, citroen- en muntreepjes met de rest van de suiker. Vul de deegbakjes met citroenkwark en strijk het glad. Verdeel het aardbeienmengsel erover.
Kleine citroentaartjes met aardbeien is een recept van PLUS