Rodekool uit de oven met appel en walnoten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie en bak hierin het gehakt met zout en peper rul. Kook intussen de aardappels gaar. Verwarm de rodekool. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van. Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelringen aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met kaneelpoeder. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Schep de rodekool erop met daarop de appelringen. Strooi er de walnoten over en dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en zet het gerecht in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Rodekool uit de oven met appel en walnoten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept