Hollandse erwtensoep

6
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de spliterwten met de aardappels en de bouillon aan de kook. Schep het eventuele schuim er met een schuimspaan af. Voeg de saucijsjes, karbonades, ui, prei en knolselderij toe en kook zachtjes 1 uur en 15 minuten. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Haal het vlees uit de soep. Snijd het iets kleiner en voeg het weer toe aan de soep. Breng op smaak met peper en schep de bladselderij erdoor. Serveer de erwtensoep met roggebrood, katenspek en mosterd.Maaltijdsoep
  • 2 Je kunt schuimvorming voorkomen door de spliterwten in een zeef goed af te spoelen.

Hollandse erwtensoep is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept