Venkelstamppot met spekjes en tomaat

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met zout en peper 5 minuten. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 5 minuten. Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche. Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor. Garneer de stamppot met tomatenreepjes.
  • 2 • Vervang witte wijn door kippenbouillon en spekjes door hamblokjes. • In plaats van gedroogde tomaten op olie zijn cherry-/kerstomaatjes ook heel geschikt. • Vervang venkel eens door knolselderij.

Venkelstamppot met spekjes en tomaat is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkool-venkelstamppot met kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-venkelstamppot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept