1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de paprika’s 20 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de aardappels gaar. Snijd kapjes van de paprika’s en gebruik deze als deksel. Snijd eventueel een stukje van de onderkant van de paprika’s zodat ze rechtop blijven staan. Schep de zaadjes eruit. Maak van de gare aardappels, kaas, peterselie, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper een luchtige puree. Schep de aardappelpuree in de paprika’s, zet de deksels erop, bestrijk met een beetje olijfolie en zet de paprika’s nog 15 minuten in de oven. Bak intussen de saucijsjes, bestrooid met Italiaanse kruiden, in de rest van de olijfolie goudbruin en gaar. Serveer de saucijsjes bij de gevulde paprika’s.
2 • Vervang de peterselie in de aardappelpuree door 1 eetlepel pesto. • Neem in plaats van geraspte kaas 100 gram roomkaas.
Gevulde paprika met Italiaanse saucijs is een recept van PLUS