1 Bak het gehakt en de pancetta gelijktijdig in een droge koekenpan rul en bruin. Voeg de ui toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de champignons, rozemarijn en knoflook toe en bak op middelhoge stand tot de champignons wat geslonken zijn. Strooi de bloem erover en roer dit even om. Giet de bouillon er al roerend bij en laat de ragout aan de kook komen. Laat op lage stand 5 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal of 4 ovenschaaltjes met een lepeltje ragout en leg hier 4 lasagnevellen op. Maak 3 lagen van de vulling en eindig met de laatste pastavellen. Bekleed de pastavellen met de plakjes mozzarella en bestrooi met een snufje rozemarijn, de pijnboompitten en wat gemalen (witte) peper. Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Lasagne met ragout van gehakt en champignons is een recept van PLUS