Bereiding 1. Spoel de kip van binnen uit en dep goed droog met keukenpapier. Doe de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of vijzel en maal tot een fijn mengsel. Wrijf hiermee de kip van binnen en van buiten in en leg de kip in een ovenschaal. Laat afgedekt een halve dag marineren. Verwarm de oven voor op 150°C. Schik de parten aardappel, kaneelstokjes en sinaasappelparten om de kip en giet het sinaasappelsap erbij. Rooster de kip onder in de oven in circa 1,5 tot 2 uur bruin en gaar. Bestrijk de kip af en toe met wat sap uit de schaal. Snijd de kip in stukken en serveer met de aardappels en saus.Als er ergens veel vitamine C in zit dan is het wel in citrusfruit. In een sinaasappel zit maar liefst zes keer zoveel vitamine C als in een appel. Ook citroenen, grapefruits en mandarijnen bevatten heel veel vitamine C. En dat is wel handig in deze gure wintermaanden, want vitamine C helpt de weerstand op peil te houden.
Geroosterde kip met sinaasappel en zoete aardappel is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree