1 Snijd de aubergine in ronde plakken van 1/2 cm en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat even staan. Snijd ondertussen een stukje van de bovenen onderkant van de sinaasappels af en snijd dan de schil tot aan het vruchtvlees netjes weg. Snijd de parten sinaasappel tussen de vliesjes los en houd de sinaasappel hierbij boven een kom om het vrijkomende sap op te vangen. Leg de parten sinaasappel op een plat bord. Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en wrijf ze fijn in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Bestrooi de sinaasappelparten met de uienringen, komijn en de helft van de gehakte kruiden. Giet er de olijfolie, honing en het opgevangen sinaasappelsap over. Laat intrekken.
2 Verwarm de arachideolie in een koekenpan. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met een schone theedoek. Frituur ze in porties in de hete olie aan beide kanten goudbruin en laat de aubergine uitlekken op keukenpapier. Leg de plakken op een grote platte schaal en bestrooi ze met versgemalen peper. Schep de sinaasappelparten nog een keer om in de marinade en verdeel de sinaasappel over de aubergine. Bestrooi met de overige kruiden en hazelnoten.
Salade van sinaasappel en aubergine is een recept van PLUS