Roti

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pureer de knoflook en de helft van de ui tot een knoflookpasta. Meng 2 eetlepels knoflookpasta, 1,5 eetlepel kipkruiden, 1/2 eetlepel masala, zout, peper en een beetje olie. Bestrijk de kip ermee en laat circa 1 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Verhit een beetje olie in een pan. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort op een lage stand. Voeg de kip en 200 ml kippenbouillon toe. Bak de kip op middelhoge stand. Keer de kip regelmatig om. Voeg als het vocht bijna verdampt is 200-300 ml kippenbouillon toe. Laat de kip 20-25 minuten stoven op een lage stand. Voeg kokosmelk toe. Bestrooi de aardappels met kipkruiden en masala of kerriepoeder, zout en peper. Besprenkel met olie en laat even intrekken. Verhit een beetje olie in een pan en bak de aardappels kort. Voeg 200 ml kippenbouillon toe en gaar de aardappels op een lage stand. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de rest van de ui glazig. Voeg de snijbonen toe. Breng op smaak met zout en peper en gaar de boontjes afgedekt op een lage stand. Verwarm de pannenkoeken of wraps in een droge hete koekenpan of afgedekt in de magnetron, 2 minuten op 800 Watt. Serveer de kip, aardappels en boontjes met een rotipannenkoek of wrap.

Roti is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roti met kerrie-kip en sperziebonen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse kip met okra en kousenband
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse roti met kip
80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische kiproti met paprika en komijn
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roti met kerrie-kip en sperziebonen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse kip met okra en kousenband
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse roti met kip
80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept