1 Kook de rijst een minuut korter dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitstomen en afkoelen. Snijd de groenten in kleine blokjes en blancheer ze 3 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat ze afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Schud de kippenvleugels om met de kipkruiden en 1 eetlepel olie en leg ze op een bakplaat. Bak de kippenvleugeltjes in circa 20 minuten gaar in de oven. Keer ze halverwege de baktijd een keer. Verwarm ondertussen een paar eetlepels olie in een wok en fruit de uien circa 5 minuten. Voeg de knoflook, gembersiroop en de blokjes groenten toe en roerbak nog 5 minuten op middelhoge stand tot alles lichtbruin en kleverig is. Voeg de rijst toe en bak al roerend nog een paar minuten tot alles goed warm is. Serveer met de kippenvleugels.
Gebakken rijst met knolgroenten en kippenvleugeltjes is een recept van PLUS