2 Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de gare aardappels af en stamp er met de spruitjes, melk, kerrie, roomkaas of feta, 25 gram boter, zout en peper een grove stamppot van. Schep deze in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel er 25 gram boter, in vlokjes, over. Zet de stamppot in het midden van de oven. Dep de vis droog. Maal het geroosterde brood en meng het broodkruim met de mosterd, groene kruiden en 75 gram boter. Leg de visfilets naast elkaar op een bakplaat of in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel de krokante kruidenboter erover. Zet de vis naast de stamppot 20 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is. Serveer de vis op of bij de spruitjesstamppot.
3 Gebruik voor de vis in plaats van verse groene kruiden eens 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden.
Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven is een recept van PLUS