2 Verwarm de olie in een hoge pan en karamelliseer de uien met de suiker in circa 10 minuten lichtbruin op een lage stand. Doe het deksel op de pan en smoor de uien nog 10 minuten. Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Voeg de bloem toe en roer dit goed door. Giet de hete bouillon erbij en voeg de jeneverbessen, kruidnagel, laurier en tijm toe. Laat de soep met het deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes koken. Verwijder daarna de jeneverbessen, kruidnagel en laurierblaadjes. Maak ondertussen de kaaskrokantjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn en meng ze met de kaas. Verdeel de kaas in kleine bergjes op de bakplaat en maal er wat peper over. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bergjes. Smelt de kaas in circa 5 minuten in de oven en laat buiten de oven op de bakplaat afkoelen tot de kaas krokant is. Breng de soep op smaak met peper en giet in kleine glaasjes of kommetjes. Serveer met de kaaskrokantjes.