- Vervang venkel door diepvriesdoperwten die even gekookt zijn. - Neem in plaats van zalm uit blik zalmforelfilet in blokjes of zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in blokjes."}],"recipeYield":"5 "}
1 Kook de aardappels met zout in 15 minuten gaar. Giet ze af, doe ze weer in de pan en pureer ze tot een glad mengsel. Laat de puree afkoelen. Doe de bloem en kerriepoeder in een kom. Wrijf de boter erdoor tot een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed met een vochtige hand de aardappelpuree en het ei erdoor tot een deegbal. Voeg zo nodig tijdens het kneden 2 theelepels koud water toe. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel van 30 cm en leg deze in de bakvorm. Snijd de deegranden bij en zet de vorm met deeg 1 uur afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel de venkel, (rode) zalm en gerookte zalm over de deegbodem. Strooi er 1 eetlepel dille over. Klop de eieren los met kookroom, bieslook en peper. Giet dit mengsel over de vulling. Bak de quiche goudbruin en gaar in 40-45 minuten. Bestrooi deze voor het serveren met de rest van de dille. Lekker met een tomaten-komkommersalade.
2 - Vervang venkel door diepvriesdoperwten die even gekookt zijn. - Neem in plaats van zalm uit blik zalmforelfilet in blokjes of zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in blokjes.
Zalmquiche met venkel en tuinkruiden is een recept van PLUS