1 Wel de abrikozen in lauwwarm water. Leg de satéstokjes in water zodat ze niet kunnen verbranden tijdens het bakken van de kipspiesjes. Snijd de kipfilets eerst in dikke plakken en daarna in blokjes van 3 cm. Maal er een beetje peper over en bestrooi met kerriepoeder. Rijg de kipblokjes en abrikozen afwisselend aan de stokjes. Schil de mango, verwijder de pit en pureer de vrucht. Roer het sinaasappelsap, de yoghurt en de honing erdoor en zet het sausje apart. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan of gebruik een grillpan en bak hierin de spiesjes 12 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Keer ze regelmatig om. Voeg nog een beetje olie toe als de pan te droog wordt. Houd de spiesjes die klaar zijn warm op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of rijst.
2 - Vervang de mango in het sausje door 2 perziken of nectarines. - Neem in plaats van kipfilet het vlees van een kippendij.
Kipkebab met abrikoos en mango is een recept van PLUS