1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed dit door het gehaktmengsel. Vet je handen in met 1/2 eetlepel olijfolie en vorm van het gehakt rolletjes van circa 10 cm lang en 3 cm dik. Bak de gehaktrolletjes rondom in 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan in 8 minuten goudbruin en gaar. Roerbak intussen de spinazie in de rest van de olijfolie met knoflook, zout en peper. Leg de rolletjes in de pan en breek de eieren ertussen zodat de dooier heel blijft. Bak op een lage stand tot het eiwit net gestold is. Serveer het gerecht direct uit de pan met de gele rijst en de spinazie.
2 Maak zelf gele rijst en voeg aan het kookwater van witte (snelkook)rijst 1 eetlepel kurkuma of kerriepoeder toe.
Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst is een recept van PLUS