1 Breng de melk met 5 takjes rozemarijn aan de kook in een pan met een dikke bodem. Neem de pan van de warmtebron en laat 20 minuten trekken. Klop de eidooiers los met de suiker en de maïzena. Neem de takjes rozemarijn uit de melk. Verwarm de melk tegen de kook aan en klop de hete melk geleidelijk door het eidooiermengsel. Giet het dooiermengsel weer in de pan en laat op een lage stand tegen de kook aan al roerend binden. Neem de pan van de warmtebron. Dek de bovenkant af met bakpapier om velvorming te voorkomen en laat goed afkoelen. Roer de crème fraîche erdoor. Giet het mengsel in een diepvriesbakje en laat in 3-4 uur bevriezen in de diepvries. Roer tussendoor twee keer door met een vork of mixer om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen en zet het ijs tot gebruik weer in de diepvries. Laat het ijs voor het serveren iets zachter worden in de koelkast, schep er bollen van en verdeel over coupes of glazen. Garneer met de overige rozemarijn en serveer de amandelkoekjes erbij.ca. 30 minuten + minimaal 3 uur vriezen bakpapier
2 Roer voor het bevriezen eens 2 eetlepels honing door het ijsmengsel.