1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het minimaal een half uur rijzen. Doe de boterhammen in een kom en meng met de port, 2 losgeklopte eieren, piment, foelie en peper. Laat het brood in 10 minuten zacht worden. Roer goed door en kneed het broodmengsel samen met de vijgen en hazelnoten door het gehakt. Voeg zout naar smaak toe.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Druk het gehakt goed aan in de taartvorm. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1 cm dik en maak een gaatje in het midden. Leg de deeglap over het gehakt en snijd eventueel wat bij. Druk het deeg goed aan op de randen van de taartvorm en bestrijk het deeg gelijkmatig met ei. Laat nog 15 minuten rusten en bak de taart dan in circa 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Lekker met een salade.ronde taartvorm van 20 cm Ø, ingevet
Gehakttaart met brooddeksel is een recept van PLUS