Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat even staan. Kook de aardappelplakken 5 minuten en giet ze af. Bak het shoarmavlees kort op hoge stand bruin in 1 eetlepel olie. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan. Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappel. Vervolg met de helft van het vlees en de helft van de aubergine. Maak nogmaals dezelfde lagen en eindig met de plakken tomaat. Bestrooi met de rozemarijn en feta en bak de schotel in circa 20 minuten gaar en bruin in de oven.ovenschaal, ingevet

Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept