1 Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper. Meng de geraspte citroenschil met de bloem en wentel de vis erdoor. Schud de overtollige bloem eraf en zet de vis in de koelkast. Snijd de bieten in dikke parten en schud ze in een ovenschaal om met de tijm en 2 eetlepels olijfolie. Maal er wat peper over en giet er een paar lepels water bij. Dek af met aluminiumfolie en bak de bieten in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Maal intussen alle ingrediënten voor de pistachesalsa fijn met een staafmixer en breng de salsa op smaak met zout en peper.
2 Neem de bieten uit de oven en bak intussen de visfilets in de rest van de olie in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer de kabeljauw met de bieten en een lepeltje pistachesalsa.
Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree