2 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor. Bak de bloem een paar minuten mee zonder te laten kleuren. Giet de melk er, al roerend met een garde, geleidelijk bij en klop stevig tot een gladde saus. Laat de bechamelsaus circa 5 minuten garen op een lage stand. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en houd apart. Verhit een grillpan en bestrijk de plakken groente en ui aan beide kanten met olie. Gril om en om mooi bruin. Bestrooi de groenten licht met zout, peper en wat Italiaanse kruiden. Snijd het pastadeeg in lasagnevellen op maat van de ovenschaal. Verdeel een paar lepels tomatensaus over de bodem van de schaal en bedek met lasagnevellen. Bestrijk de pasta met wat saus en 1/3 van de groenteplakken. Bedek weer met lasagnevellen en bestrijk met de ricotta. Bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden en dek af met lasagnevellen. Maak zo nog twee lagen met groenten, saus en lasagnevellen en eindig met de bechamelsaus. Bestrooi met de kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin.
Lasagne met gegrilde groenten en ricotta is een recept van PLUS