1 Bereid het basisrecept voor verse eierpasta. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie en giet de olie erover. Vouw het folie losjes dicht. Leg het pakketje in een ovenschaal en pof de knoflook circa 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en houd apart. Roer de ricotta los met de Parmezaanse kaas en voeg de mozzarella toe. Breng goed op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
2 Snijd het pastadeeg in 4 gelijke stukken en rol deze stukken uit tot langwerpige vellen van circa 2 mm dik. Laat 2 vellen nog even onder een theedoek liggen en leg de andere twee vellen naast elkaar op het met bloem bestoven werkblad. Verdeel met 2 theelepels kleine bergjes van de kaasvulling op de vellen met rondom een tussenruimte van 3 cm. Bevochtig de tussenruimte met een kwastje met water en leg de andere pastavellen er voorzichtig en losjes op. Druk de pasta in de tussenruimte met een vinger op elkaar. Snijd de ravioli op de tussenruimten in vierkanten los van elkaar en druk de randen goed dicht. Leg de ravioli op een theedoek of keukenpapier en bestuif licht met bloem tegen het plakken. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Neem de knoflookbol uit het folie en vang de olie op. Druk de zachte knoflook uit de schilletjes en prak de gepofte knoflook fijn met de olie. Verwarm in een koekenpan en voeg de boter toe. Roer de kruiden erdoor en warm even goed door. Kook intussen de ravioli circa 3 minuten tot ze komen bovendrijven en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Verdeel de ravioli over 4 borden en schep er wat van de knoflooksaus over.
Kaasravioli met gepofte knoflook is een recept van PLUS