Frangipanetaart met fruit

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd het deeg netjes bij. Zet in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het amandelschaafsel met de suiker in een keukenmachine heel fijn. Voeg de boter toe en meng tot een dikke crème. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een glad beslag. Schep het beslag op de bladerdeegbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart afkoelen op een rooster en neem uit de vorm. Verwarm de abrikozenjam heel kort en bestrijk de taart met de jam. Snijd het fruit in mooie, gelijke stukjes en verdeel over de taart.

Frangipanetaart met fruit is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frangipanetaart met abrikozen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipanetaart
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipanetaart met limoen
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipanetaart
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept