Pizza met geroosterde aubergine, ui en mozzarella

1
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Basisrecept pizzadeeg: Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel. Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat of verdeel het over de pizzavormen.
  • 2 Snijd 1 aubergine in lange dunne plakken. Bestrijk de plakken met olijfolie en rooster 4 minuten in een hete grillpan. Rooster intussen 2 uien, in ringen gesneden, in een hete koekenpan in olijfolie. Verdeel de aubergine, ui, 1 eetlepel grof gehakte verse rozemarijn en 100 gram in plakken gesneden mozzarella over een pizzabodem met pizzasaus. Bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200°C.

Pizza met geroosterde aubergine, ui en mozzarella is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept