1 Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Rasp de schil van 1 sinaasappel eraf en pers beide vruchten uit. Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Schep de rozijnen en sinaasappelrasp erdoor en roer dan de sinaasappelsap en mosterd erdoor tot een gladde saus. Warm nog een minuut door. Vermeng de bloem met de rozemarijn. Dep de vis droog en verdeel in 4 porties. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze door het bloemmengsel. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis om en om bruin. Kook intussen de doperwten een minuut en giet ze af. Giet de aardappels af en stamp ze met de rest van de olijfolie, zout, peper, lente-ui en doperwten tot een grove puree. Serveer de vis met de puree en een flinke lepel van de saus.
Koolvis met sinaasappel en rozijnen is een recept van PLUS