Libanese rijstsalade

4
35 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de wilde rijst met 1 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal of blad.Meng bosui, koriander, munt, citroensap met de rest van de olijfolie. Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en snijd er plakjes van. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes of kleine partjes. Schep de komkommer en rijst door het koriandermengsel. Serveer het gerecht met de tomaten, blaadjes koriander en munt erop. Lekker met naanbrood of pitabrood en knoflookolie.

Libanese rijstsalade is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Broodjes met tonijn op Libanese wijze
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Hamburger met Libanese smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept