1 Vermeng de olie met de kerrie, gember en knoflook en wentel hier de kipfilets door. Laat dit afgedekt een paar uur in de koelkast marineren.
2 Begin met de rijst: verwarm de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de paprika, knoflook en chilipoeder toe en laat nog een minuut op lage stand mee fruiten. Pureer een eetlepel van de bonen en fruit dit nog even mee. Voeg de rijst en de bouillon toe en roer alles goed door. Laat op lage stand aan de kook komen en laat afgedekt in circa 20 minuten gaar koken. Schep de rest van de bonen erdoor. Veeg ondertussen de marinade van de kip, maar bewaar deze wel. Bestrooi de filets met zout en versgemalen peper en bak ze om en om bruin. Neem ze uit de pan en voeg de marinade toe. Fruit dit even op lage stand aan en giet de gembersiroop erbij. Voeg 2 eetlepels water toe en leg de kipfilets in de saus. Bak op lage stand om en om kleverig en bruin. Snijd de kipfilets in schuine dikke plakken en serveer op de rijst met bonen. Garneer met de limoenparten.
Rijst met rode bonen en sticky kip met gember is een recept van PLUS