Rucolasalade met gegratineerde vijgen

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het bakpapier met olie en leg de plakken ham er naast elkaar op. Laat ze in circa 8 minuten hoog in de oven krokant bakken. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan. Snijd de vijgen horizontaal door en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje. Beleg ze met een stukje geitenkaas en besprenkel met honing. Klop de ingrediënten voor de dressing glad en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 2 Zet de oven op grillstand. Meng de slasoorten en dressing met elkaar in een schaal. Schuif de vijgen vlak onder de grill en laat de kaas in een paar minuten lichtbruin gratineren. Breek de ham in stukken boven de sla en schep er de warme vijgen op. Serveer direct met bijvoorbeeld geroosterd brood.

Rucolasalade met gegratineerde vijgen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met zalm uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rucolasalade met runderreepjes
10 min- Bijgerecht
Bekijk recept