Bereiding 1. Bereid 300 gram quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 1 groentebouillontablet toe aan het kookwater. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen in een vergiet. Snijd 2 rijpe granaatappels horizontaal doormidden en klop de zaadjes boven een schaal eruit door op de schil te tikken met een houten lepel. Rasp een schoongeboende citroen erboven en pers de vrucht uit. Schep 2 bosjes fijngehakte peterselie, 50 gram grofgehakte en licht geroosterde hazelnoten, 200 gram oude brokkelkaas en de quinoa door de granaatappelpitjes. Klop een dressing van het citroensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie en schep deze door de salade. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
2. Vervang granaatappel door in kleine blokjes gesneden aardbeien. Vervang de quinoa door couscous.
Peterseliesalade met quinoa en granaatappel is een recept van PLUS