Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

2
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Bereid 300 gram quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 1 groentebouillontablet toe aan het kookwater. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen in een vergiet. Snijd 2 rijpe granaatappels horizontaal doormidden en klop de zaadjes boven een schaal eruit door op de schil te tikken met een houten lepel. Rasp een schoongeboende citroen erboven en pers de vrucht uit. Schep 2 bosjes fijngehakte peterselie, 50 gram grofgehakte en licht geroosterde hazelnoten, 200 gram oude brokkelkaas en de quinoa door de granaatappelpitjes. Klop een dressing van het citroensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie en schep deze door de salade. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

2. Vervang granaatappel door in kleine blokjes gesneden aardbeien. Vervang de quinoa door couscous.

Peterseliesalade met quinoa en granaatappel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Biogarde met sinaasappel en kaneel
5 min
Bekijk recept
Salade met rode biet geitenkaas
25 min - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept

Mediterraan stoofvlees met pesto
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peterseliesalade met peer en camembert
20 min
Bekijk recept
JO Jamy at home - Aardappelomelet met chorizo
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept