Geitenkaas met parmaham en watermeloen

2
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de worteltjes en stronkjes van de radijsjes. Snijd de radijsjes vanaf de onderkant 8 keer in, zodat er bloemblaadjes ontstaan. Leg de radijsjes in ijskoud water met een beetje zout. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de radicchio over 2 borden. Schil sliertjes van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel. Meng het sap met de olijfolie, sherry of wijn, honing en wat versgemalen peper. Sprenkel de helft van de dressing over de sla. Rooster de geitenkaas onder een hete ovengrill of bak de plakken kort aan beide kanten in een beetje olijfolie. Leg de kaas op de salade. Bestrooi met de hazelnoten en garneer met watermeloen, roosjes parmaham, sinaasappelschilletjes en radijsbloemen. Sprenkel de rest van de dressing erover.
  • 2 In plaats van geitenkaas is mozzarella ook lekker. Vervang parmaham eens door rosbief of rookvlees.

Geitenkaas met parmaham en watermeloen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept