Hart van frambozen

2
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop poedersuiker en eidooiers tot een schuimig mengsel. Voeg de stukjes boter, de bloem en de bakpoeder toe en kneed met de hand tot een soepel deeg. Maak er een bal van, verpak deze in vershoudfolie en leg deze 2 à 3 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de suiker met het water. Laat iets inkoken tot een siroop. Leg de frambozen erin. Teken een hart van circa 20 cm op bakpapier en leg dit op de bakplaat. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het op het bakpapier. Steek of snijd er een hart uit ter grootte van het hart op het bakpapier. Bak dit in 12 à 14 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  • 2 Leg het hart op een platte schaal. Roer de mascarpone los met de vanille en slagroom. Bestrijk het hart ermee en leg de frambozen erop, met de bolle kant boven. Garneer met muntblaadjes.2-3 uur koelen

Hart van frambozen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cocktail met hardgekookte kwarteleieren
25 min Voorgerecht
Bekijk recept