Bereiding 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat 1 pak hartigetaartdeeg ontdooien. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin 1 gesnipperde rode ui, 2 teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels tomatenpuree, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, versgemalen peper, zout, 250 gram rundergehakt en 25 gram gehakte pure chocolade. Laat deze vulling iets afkoelen. Snijd met een uitsteekvorm (Ø 8-10 cm) of een glas rondjes uit het deeg. Schep midden op elk rondje wat vulling en bestrijk de randen met geklutst ei. Vouw het deeg tot een halve maan en druk de randen op elkaar. Bestrijk de bovenkanten met ei en bak op een ingevette bakplaat 15-17 minuten. Serveer met een pittige tomatensaus van gezeefde tomaat, rode peper en verse koriander.
Empanada s met pittige tomatensaus is een recept van PLUS