1 Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en versgemalen peper en bak de lapjes om en om bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg de ui, kruiden en specerijen toe. Bak dit circa 5 minuten op een lage stand en voeg de runderfond en wijn toe. Leg het vlees terug in de pan en breng langzaam aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet de pan minimaal 2,5 uur in de oven (of op het fornuis, met een vlamverdeler en op een lage stand).
2 Was en droog de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Hussel ze om met de olijfolie, rozemarijn en wat grof zout en spreid ze uit op de bakplaat. Bak ze de laatste 30-40 minuten van de stooftijd mee in de oven. Neem het vlees uit de pan en houd het warm in een afgedekte schaal. Kook het stoofvocht in tot de helft en breng eventueel verder op smaak. Snijd het vlees eventueel in brede repen en leg terug in de warme jus. Lekker met witlof of geroerbakte paksoi.
Sukade met ovengebakken chips van zoete aardappel is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree