Vijgen-dadelchutney

2
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes. Halveer deze partjes en doe ze met de dadels en vijgen in een pan met dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp en de andere ingrediënten toe en breng aan de kook zodat de suiker oplost. Laat op een lage stand, met af en toe roeren, 30-35 minuten zachtjes koken totdat de chutney ingedikt is. Giet de warme chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen. Laat de chutney op een koele, donkere plaats een dag staan voor gebruik. Lekker bij vlees, kip en kaas.

Vijgen-dadelchutney is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met gebakken spruitjes en dadelchutney
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-dadelchutney
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Dadelchutney
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kokos- En Dadelchutney
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept