Spekspiesjes met rijst en broccoli

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van een halve citroen en pers de hele citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met knoflook, sambal oelek en ketjap. Bestrijk het vlees ermee en marineer het afgedekt 30 minuten in de koelkast. Laat houten prikkers weken in water. Snijd de uien in partjes of de sjalotjes in helften. Kook de rijst en de broccoli. Rijg het vlees afgewisseld met ui als een slinger aan de spiesen. Strijk er olie over. Rooster de spekspiesen in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe om. Serveer ze bestrooid met gefrituurde uitjes bij de rijst en broccoli.

Spekspiesjes met rijst en broccoli is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaten-spekspiesjes
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Spekspiesjes met Chinees vijfkruidenpoeder
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spekspiesjes met sinaasappeltomatensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met spekspiesjes en blauwe kaas
25 min
Bekijk recept