1 Breng in een soeppan 2 liter water met de runderpoelet en -schenkel aan de kook. Schep, als de soep kookt, met een schuimspaan het schuim van de bouillon. Bind met keukengaren de takjes bladselderij en peterselie, laurierblaadjes, foelie en eventueel tijm tot een ‘bouquet garni’ en hang dit, vastgebonden aan het handvat van de soeppan, in de bouillon. Voeg de ui, wortel en prei toe aan de bouillon. Laat de soep met het deksel op de pan tegen de kook aan 2,5-3 uur trekken. Zeef de bouillon door een zeef of doek. Houd het vlees apart. Laat de bouillon eventueel afkoelen en schep het vet eraf.
2 Haal het vlees van de schenkel of het merg uit de mergpijp. Schep de ingrediënten voor de vulling en het vlees door de soep en kook zachtjes circa 15 minuten. Schep de soep in warme borden of kommen en voeg eventueel het merg toe.
Runderbouillon met wintergroenten is een recept van PLUS