Courgette en aubergine met hazelnotenolie

4
30 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes en aubergines in de lengte door en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat. Maak een paar schuine inkepingen in het vruchtvlees en bestrijk de groenten met olie. Bestrooi met (chili)peper en grof zeezout. Rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten bruin en gaar.
  • 2 Rooster de hazelnoten bruin in een droge koekenpan en giet de olie erbij. Neem de pan van de warmtebron en roer de peterselie en citroenschil erdoor. Leg de groenten op een schaal en schep de notenolie erover. Lekker met gehaktkebab en couscous.

Courgette en aubergine met hazelnotenolie is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lauwe salade van hazenfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oléron oesters met preifondue
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobssalade met hazelnoten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept