Kooltaart met gehakt

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de harde kern uit de koolbladeren maar laat de bladeren wel heel. Kook de koolbladeren 2 minuten en spoel ze af onder koud water. Laat uitlekken en bewaar de bladeren op een koele plaats tot later gebruik. Verhit de olie en fruit de ui met de kerrie. Laat de boterhammen circa 10 minuten weken in een paar eetlepels water, melk of witte wijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Knijp het brood uit en kneed het samen met de ui en het ei door het gehakt. Maal er wat zout en peper over en kneed de appel en rozijnen erdoor. Bekleed de taartvorm met de helft van de koolbladeren en laat ze boven de taartvorm uitsteken. Schep het gehaktmengsel hierin en druk het goed aan in de kool. Bekleed het gehakt met de rest van de koolbladeren en duw de randen stevig naar binnen zodat een geheel gesloten vorm ontstaat. Giet een paar eetlepels water over de kool en dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten gaar. Giet wat vocht uit de vorm, keer de taart om en snijd in punten.

Kooltaart met gehakt is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groene-kooltaart met chorizo en kaas
1u50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kooltaart met prei en hüttenkäse
20 min-
Bekijk recept
Groene-Kooltaart Met Chorizo En Kaas
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Witte kooltaart
Bekijk recept