Witloftaart met camembert

1
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met de rozemarijn, een snufje zout en versgemalen peper. Wrijf de boter er met de vingertoppen doorheen tot een kruimelig deeg. Voeg de melk of wat water toe en kneed snel tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Snijd de stronkjes witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Verwarm de boter met de suiker en salie in een pan met deksel en leg de witlof erin. Laat afgedekt in circa 5 minuten zachtjes smoren en licht karamelliseren. Draai de witlof tussendoor om. Laat even afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een grote lap. Leg het deeg in de taartvorm en druk het in de randen goed aan. Snijd het deeg net boven de rand bij en leg er bakpapier en de blindbakvulling in. Bak het deeg circa 15 minuten in de oven tot het stevig aanvoelt maar nog niet is verkleurd. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Verdeel de gekaramelliseerde witlof over het deeg en leg de camembert met de snijkant naar boven ertussen. Bak de taart nog 15-20 minuten in de oven tot de kaas licht verkleurd is. Laat een beetje afkoelen voordat je de taart aansnijdt.

Witloftaart met camembert is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert met verrassing
Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Camembert uit de oven met rozemarijn
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappel-witloftaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloftaart
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloftaart met rode ui en brie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tartin met witlof, geitenkaas en honing
60 min- Lunchgerecht
Bekijk recept