1 Bereid de kip een dag van tevoren. Snijd overtollig vel en vet weg bij de opening van de kippen en spoel ze onder koud water van binnen af. Verhit de boter en fruit hierin de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Snijd het brood in kleine blokjes. Klop het ei met de wijn los en giet het eimengsel over het brood. Laat even weken. Snijd de appel en dadels in kleine blokjes en kneed met de citrusschil, salie en specerijen door het broodmengsel. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de opening van de kippen met het appel-dadelmengsel. Bind de poten bij elkaar en leg de kippen met de borst naar beneden in een ovenschaal. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper. Giet een paar eetlepels water of wijn in de schaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de kippen in circa 1,5 uur gaar in de oven. Verwijder het folie en laat de kip volledig afkoelen in de schaal. Zet dan afgedekt in de koelkast.
2 Neem de kippen 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bekleed ze rondom met de pancetta en leg ze op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie op de barbecue. Sluit het deksel en rooster de kippen circa 10 minuten per kant. Draai een paar keer om alle kanten van het spek krokant te bakken en de kip en de vulling door en door warm te laten worden.
Gevulde kip van de barbecue is een recept van PLUS