Rodekool met granaatappelsap en pruimen

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Verhit 2 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct in een kookpan en fruit hierin 4 in kwarten gesneden gepelde sjalotjes. Schep er 500 gram geschaafde rodekool, 100 gram gehalveerde zwarte pruimen zonder pit en 1 laurierblaadje waarin 2 kruidnagels gestoken zijn door. Giet er 750 ml granaatappelsap (pak) bij en voeg 50 gram boter toe. Verwarm en stoof zachtjes tegen de kook aan circa 1 uur zonder deksel op de pan tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Verwijder het laurierblaadje met kruidnagels en breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker bij rundvlees, varkensvlees en kip.

Rodekool met granaatappelsap en pruimen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept