Chocoladeperen met amandel

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd een stukje schil van de citroen en pers de citroen uit. Schil de peren, maar laat de steeltjes er aan zitten. Verwarm de wijn in een pan met de suiker, citroenschil en -sap tot net onder het kookpunt. Zet de peren erin en zorg dat ze onder staan. Pocheer ze circa 15 minuten zodat ze nog wel stevig zijn. Neem de peren uit de pan en laat afkoelen. Steek met een appelboor aan de onderkant de klokhuizen uit de peren, maar laat de steeltjes zitten. Meng de amandelspijs met de eidooier en vul de peren ermee. Zet de peren in de koelkast of even in de diepvries zodat ze goed koud worden.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 800 watt. Meng de rum en de boter erdoor. Bestrijk de peren dik met chocolade en bestrooi ze met de amandelen. Laat de chocolade om de peren in de koelkast hard worden. Server op elk bord een grote bol ijs en zet de peer eerop.

Chocoladeperen met amandel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladeperen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeperen-semifreddo
10 min Nagerecht
Bekijk recept