1 Schep de witte chocolade en de pure chocolade met cacaopoeder elk apart in een kom. Verwarm de slagroom zonder te koken. Week de gelatine in ruim koud water. Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt. Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade. Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn. Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm. Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
Chocoladeterrine met frambozen is een recept van PLUS