Sukade met kersen en knolselderijstamppot

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de kersen af en vang het sap op. Verhit 50 gram boter en bak hierin de sukadelapjes bruin. Schep het vlees uit de pan. Giet de port en het kersensap in de pan en laat een beetje inkoken. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg het vlees erin en voeg de wortel, prei, ui en gember toe. Stoof met het deksel op de pan op een lage stand circa 2 uur. Zet de aardappels met de knolselderij op met wat zout wanneer de sukade nog circa 30 minuten moet stoven. Laat de aardappel en de knolselderij zachtjes gaar koken. Giet af en stoom droog. Voeg de room en de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Neem de sukade uit de pan en zeef het stoofvocht. Verwarm het vocht en voeg de kersen toe. Maak aardappelzetmeel aan met koud water en bind de saus tot de gewenste dikte.

Sukade met kersen en knolselderijstamppot is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekkerbekjes met knolselderij-aardappelpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijstamppot met balletjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rijsttaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Panettone
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sukadebroodjes
40 min
Bekijk recept
Chipolata ijs
20 min -
Bekijk recept