1 Giet de kersen af en vang het sap op. Verhit 50 gram boter en bak hierin de sukadelapjes bruin. Schep het vlees uit de pan. Giet de port en het kersensap in de pan en laat een beetje inkoken. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg het vlees erin en voeg de wortel, prei, ui en gember toe. Stoof met het deksel op de pan op een lage stand circa 2 uur. Zet de aardappels met de knolselderij op met wat zout wanneer de sukade nog circa 30 minuten moet stoven. Laat de aardappel en de knolselderij zachtjes gaar koken. Giet af en stoom droog. Voeg de room en de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Neem de sukade uit de pan en zeef het stoofvocht. Verwarm het vocht en voeg de kersen toe. Maak aardappelzetmeel aan met koud water en bind de saus tot de gewenste dikte.
Sukade met kersen en knolselderijstamppot is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes