Beenham met paprikasaus

4
0 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak 100 gram van de beenham fijn en meng deze met de peter­selie, walnoten, zout en peper door de geitenkaas. Schep dit mengsel op plastic folie en vorm er een stevige rol van. Leg deze in de koelkast of bij weinig tijd even in de diepvries om op te stijven. Pureer voor de saus de geroosterde paprika met de zure room en zout en peper naar smaak. Voeg eventueel wat paprikavocht toe als de saus te dik is.
  • 2 Verdeel de plakken ham over 4 borden of een schaal. Snijd de ham-kaasrol in plakken en leg deze op het vlees. Sprenkel er paprikasaus omheen. Garneer met druiven.  ca. 25 minuten.
  • 3 Vervang de beenham door rauwe ham.  Gebruik dan minder zout.In plaats van zure room kan Franse magere kwark (Melkan) worden gebruikt.

Beenham met paprikasaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met tomaten-paprikasaus en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept