1 Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Houd 4 kastanjechampignons en 4 oesterzwammen apart. Hak de rest van de paddenstoelen fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper en 40 gram boter en bak het vlees hierin in 2 minuten per kant rondom bruin. Neem het uit de pan en leg het op een bakplaat in de oven. Bak de gehakte paddenstoelen, ui, paprika en gehakte rozemarijn of tijm circa 2 minuten in het bakvet. Schep hiervan een laagje op de varkensoesters en zet circa 10 minuten in de oven. Bak intussen de hele paddenstoelen in de rest van de boter. Serveer de varkensoesters met de rest van de paddenstoelen eromheen en garneer met een takje rozemarijn of tijm. Lekker met haricots verts en krieltjes of rode aardappels (allemaal op pagina 111).
Varkensoester met paddenstoelen is een recept van PLUS