1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de rollade in de braadslede. Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de olie. Leg er 1/3 van de boter, in vlokjes verdeeld, op. Bestrooi met de helft van de tijm. Zet de rollade circa 40 minuten in de oven en bedruip deze om de 10 minuten met het braadvocht. Kook intussen de wijn en fond in een pannetje tot de helft in. Was de appels. Snijd ze met schil in vieren en verwijder het klokhuis. Giet de laatste 10 minuten van de oventijd de wijnsaus bij de rollade en leg de appelparten bestrooid met de rest van de tijm erbij. Neem de rollade uit de braadslee en laat rusten onder aluminiumfolie. Schep de appelparten uit het braadvocht en houd ze warm. Giet het braadvocht in een pannetje, verwarm en klop de rest van de boter in blokjes erdoor. Giet de kookroom erbij. Serveer de rollade in plakken gesneden met de saus en de appels. Lekker met gestoofde venkel (pagina 109) of rodekool (pagina 112).
Kiprollade met appel en tijm is een recept van PLUS