Kiprollade met appel en tijm

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de rollade in de braadslede. Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de olie. Leg er 1/3 van de boter, in vlokjes verdeeld, op. Bestrooi met de helft van de tijm. Zet de rollade circa 40 minuten in de oven en bedruip deze om de 10 minuten met het braadvocht. Kook intussen de wijn en fond in een pannetje tot de helft in. Was de appels. Snijd ze met schil in vieren en verwijder het klokhuis. Giet de laatste 10 minuten van de oventijd de wijnsaus bij de rollade en leg de appelparten bestrooid met de rest van de tijm erbij. Neem de rollade uit de braadslee en laat rusten onder aluminiumfolie. Schep de appelparten uit het braadvocht en houd ze warm. Giet het braadvocht in een pannetje, verwarm en klop de rest van de boter in blokjes erdoor. Giet de kookroom erbij. Serveer de rollade in plakken gesneden met de saus en de appels. Lekker met gestoofde venkel (pagina 109) of rodekool (pagina 112).

Kiprollade met appel en tijm is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boterslasoep met waterkers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept