1 Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden afgedekt uit de koelkast. Kerf met een scherp mes het vet van de eendenborsten tot een ruitpatroon in, maar snijd niet in het vlees. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit een koekenpan en leg het vlees met de vetkant naar beneden erin. Bak de filets 4-5 minuten tot ze bruin zijn. Keer om en bak de andere kant in 2-3 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Giet 2/3 van het vet af. Roer de bruine suiker door de rest van het bakvet en laat licht karamelliseren. Voeg de koekkruiden, mosterd, fond en port toe en kook iets in. Leg de rozemarijn even in de saus. Serveer de eendenborst, eventueel in plakjes gesneden, met de saus en garneer met rozemarijn. Lekker met puree van zoete aardappel (pagina 113), aardappelpoffers (pagina 109) of rode aardappels met laurier en spek (pagina 111).
Eendenborst met speculaassaus is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Sinterklaasrecept Ri@'s Kipfilet Met Speculaassaus.