1 Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp van de helft van de sinaasappel 1 theelepel van de schil. Snijd de andere helft in plakken. Bestrooi de biefstukken met zout en versgemalen peper. Verhit de helft van de olie met de helft van de boter. Bak hierin de biefstukken, afhankelijk van de dikte, 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie in de oven. Voeg de rest van de olie en boter toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotjes op een hoge stand. Schep de honing, tijm, cranberry's en wijn toe en stoof circa 8 minuten. Serveer de biefstuk met de sjalotjes en cranberry's en garneer met plakken sinaasappel. Lekker met venkel (pagina 109) of rodekool (pagina 112) en aardappelpoffers (pagina 109).
Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing