Gevulde courgette met gehakt en paprika

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de courgettes in de lengte. Schep het vruchtvlees er met een spitse lepel uit tot 1 cm van de buitenkant van de courgette. Snijd het vruchtvlees fijn. Bestrooi de binnenkant van de courgettes met zout. Verhit de olijfolie en fruit hierin het vruchtvlees, de ui en knoflook circa 2 minuten. Schep de paprikablokjes met 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper erdoor en bak nog circa 2 minuten. Laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het paprikamengsel door het gehakt en vul de courgettehelften ermee. Leg de courgettes naast elkaar in een braadslede of lage ovenschaal. Giet de bouillon erbij en gaar circa 30 minuten in de oven. Kook intussen de tomaten met sap, de rest van de Italiaanse kruiden en chilipoeder circa 15 minuten zachtjes tot een saus. Pureer de saus eventueel. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde courgettes met de tomatensaus en de couscous. Garneer met wat peterselie.

Gevulde courgette met gehakt en paprika is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept