- Gebruik in plaats van shoarma rul gebakken gehakt en voeg shoarmakruiden toe. - Vorm van de 2 overige deegplakjes uit het pakje brede repen, rol ze uit en versoer de flappen ermee."}],"recipeYield":"4 "}
1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de vleestomaten horizontaal. Meng 3 eetlepels olie met de knoflook, zout en versgemalen peper. Zet de tomaten in een lage ovenschaal met de snijzijde naar boven. Bestrooi met het boordkruim en besprenkel met de knoflookolie. Zet de tomaten in de oven. Fruit de ui in de rest van de olie en bak de paprika circa 2 minuten mee. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak circa 10 minuten. Laat een beetje afkoelen. Leg 4 plakjes deeg naast elkaar en verdeel het shoarmavlees erover. Prik met een vork gaatjes in de 4 andere deegplakjes, leg ze op het shoarmavlees en plak de deegranden met water op elkaar. Druk de deegranden met een vork goed vast. Leg de flappen op de bakplaat en bak ze 15-20 minuten bij de tomaten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer de shoarmaflappen met de tomaten en eventueel groene salade.
2 - Gebruik in plaats van shoarma rul gebakken gehakt en voeg shoarmakruiden toe. - Vorm van de 2 overige deegplakjes uit het pakje brede repen, rol ze uit en versoer de flappen ermee.
Shoarmaflappen met gepofte tomaat is een recept van PLUS